Tu jesteś:
4
Składniki
Jabłka zapiekane z cynamonem i rodzynkami
- 500 g jabłek
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki cynamonu, mielonego
- 50 g rodzynek
- 6 orzechów włoskich
-
6
35min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki i pokroić w dużą kostkę. Wsypać do
"Blokada naczynia miksującego" pozostałe składniki: cukier, rodzynki, cynamon.
- Ustawić czas 10-12 minut ( w zależności od twardości jabłek), temperatura 100C, obroty wsteczne, 2,5.
- Po za gotowaniu, sprawdzić smak w razie potrzeby do słodzić.
Włożyć do słoika i obrócić do góry dnem.
Podawać z ryżem, owsianką, kaszą manną.
Sposób
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz