Tu jesteś:
4
Składniki
Jabłka zapiekane z cynamonem i rodzynkami
- 500 g jabłek
- 6 łyżek cukru
- 2 łyżki cynamonu, mielonego
- 50 g rodzynek
- 6 orzechów włoskich
-
6
35min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki i pokroić w dużą kostkę. Wsypać do
"Blokada naczynia miksującego" pozostałe składniki: cukier, rodzynki, cynamon.
- Ustawić czas 10-12 minut ( w zależności od twardości jabłek), temperatura 100C, obroty wsteczne, 2,5.
- Po za gotowaniu, sprawdzić smak w razie potrzeby do słodzić.
Włożyć do słoika i obrócić do góry dnem.
Podawać z ryżem, owsianką, kaszą manną.
Sposób
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz