3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dżem z suszonej żurawiny do mięs


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Na ilość

  • 200 gramów Suszonych owoców żurawiny
  • 100 gramów wody
  • 20 gramów cukru, opcjonalnie
  • 6
    22min
    Czas całkowity 22min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

  1. Owoce wsypujemy do naczynia, zalewamy wodą tak żeby je przykryła i jeszcze ok 1 cm nad owoce. 20 min/90 s./Soft


    Kiedy owoce będą już miękkie i soczyste zmiksować 10sek./obr. 6. Można jeśli są bardzo kwaśne dodać do smaku cukru.


    Sprawdzić konsystencję jeśli jest rzadka (spływa szybka z łyżki) jeszcze podgotować ok 10 min/ 90 s./Soft bez nakładki na pokrywce. Jeśli za gęsty dodać trochę wrzątku i wymieszać.


    Wyjąć dżem z naczynia, do naczynia dodać chrzan utarty lub ze słoiczka i dodać dżemu w proporcji  1 do 1/3 (żurawiny) wymieszać.


     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Doskonały do pieczonych mięs, jaj i białej kiełbasy.

Nie potrzeba dodawać żadnej żelatyny bo zawarte w owocach pektyny po gotowaniu i miksowaniu w czasie stygnięcia zetną wszystko w galaretkę/dżem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy