Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Domowy makaron KOKARDKI
- 1 jajko
- 2 żółtka
- 200g mąki pszennej
- 1 łyżka oliwy
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia
"Blokada naczynia miksującego" wkłądamy wszystkie składniki, wyrabiamy 2 min
"Ciasto" . Ciasto wyjmujemy i formujemy kulę, odkładamy, aby odpoczeło ok 20 minut pod ściereczką.
- Ciasto dzielimy na kawałki i z każdy rozwałkowujemy na posypanej mąka stolnicy. Jeśli ciasto jest za mokre, podsypujemy mąką.
- Dzielimy na 1-1,5 cm szerokości paski za pomoca kółka do krojenia pizzy. Każdy pasek dzielimy na prostokąty długości ok 2,5 cm.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeżeli makaronu nię używamy od razu po przygotowaniu, to możemy nawilżyć go olejem, żeby po wystygnięciu kokardki się nie posklejały. W tym celu, po częściowym wystygnięciu makaronu nawilżonymi olejem dłońmi mieszamy kokardki.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzprzepis beznadziejny, nie dało się wałkować...
przepis beznadziejny, nie dało się wałkować ciasta, było sypkie i suche.