3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ćwikła


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ćwikła

  • 2000 g buraków ćwikłowych ugotowanych
  • 2 łyżek octu
  • 1/2 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 2 łyżek wody przegotowanej
  • 2 łyżeczek chrzanu tartego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Buraki ugotowane i obrane ze skórki wkładamy do naczynia miksującego w poracjach po 700g. Misujemy 6s/obr5. Zgarniamy kopystką ze ścianek buraki i miksujemy 3s/obr5. Przesypujemy do miski i analogicznie robimy z kolejną porcją buraków.
  2. Zakładamy motylek i przesypujemy wszystkie zmielone buraki do naczynia miksującego.
  3. W szklance mieszamy wodę, ocet, sól, cukier i chrzan. Następnie wlewamy do buraków. Gotujemy 15-20min/95st/obr2.
  4. Przekładamy do słoików i wkładamy do lodówki bądź pasteryzujemy.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Moja ćwikła jest delikatna w smaku można dodać więcej octu i chrzanu jeżeli lubimy bardziej ostre.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy