3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ćwikła


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ćwikła

  • 2000 g buraków ćwikłowych ugotowanych
  • 2 łyżek octu
  • 1/2 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczek soli
  • 2 łyżek wody przegotowanej
  • 2 łyżeczek chrzanu tartego
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Buraki ugotowane i obrane ze skórki wkładamy do naczynia miksującego w poracjach po 700g. Misujemy 6s/obr5. Zgarniamy kopystką ze ścianek buraki i miksujemy 3s/obr5. Przesypujemy do miski i analogicznie robimy z kolejną porcją buraków.
  2. Zakładamy motylek i przesypujemy wszystkie zmielone buraki do naczynia miksującego.
  3. W szklance mieszamy wodę, ocet, sól, cukier i chrzan. Następnie wlewamy do buraków. Gotujemy 15-20min/95st/obr2.
  4. Przekładamy do słoików i wkładamy do lodówki bądź pasteryzujemy.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Moja ćwikła jest delikatna w smaku można dodać więcej octu i chrzanu jeżeli lubimy bardziej ostre.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy