Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Chrzan
- sok z jednej cytryny
- 400 gramów chrzanu
- 50 gramów cukru
- 5 gramów soli, ok jednej płaskiej łyżeczki
- żółtko z jednego jajka
-
6
24h 0min
Czas całkowity 24h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Nieobrany chrzan namoczyć w zimnej wodzie na 24 godziny
2. Chrzan obrać i pokroić na 2 cm kawałki
3. Wszystkie składniki zmiksowac przy pomocy kopystki 1min/obr.10
CHRZANU
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzExtra!
Extra!
Trzeba wlać wrzątek odrobinę dla konsystencji,...
Trzeba wlać wrzątek odrobinę dla konsystencji, sok z cytryny, cukier i kilkakrotnie wyniksować. Założyć okulary i maskę bo piecze we wszystko.
Po co żółtko? Nie polecam. Bez żółtka do miesiąca lub więcej w lodówce. Z żółtkiem 2 dni. Bez sensu.
PowiemTak.... ostry strasznie, płaczę robiąc,...
PowiemTak.... ostry strasznie, płaczę robiąc, miałam problem żeby przełożyc do słoiczka .... ale przepyszny wart cierpienia
Chrzan na Wielkanoc już czeka. Bardzo dobry...
Chrzan na Wielkanoc już czeka. Bardzo dobry Żółtko pominęlam!
Bardzo dobry chrzan
Bardzo dobry chrzan
Dziś zrobię...
Dziś zrobię...
Mada95
Ja pomjam zoltko i tez jest OK.
Ja pomjam zoltko i tez jest OK.
Przepraszam że tak pózno
Przepraszam że tak pózno odpowiadam i pewnie już za póżno, ale żółtko surowe
Jakie żółtko? Z ugotowanego
Jakie żółtko? Z ugotowanego jaja?
GaBi
"Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"