3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chrzan tarty


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Chrzan

  • sok z jednej cytryny
  • 400 gramów chrzanu
  • 50 gramów cukru
  • 5 gramów soli, ok jednej płaskiej łyżeczki
  • żółtko z jednego jajka
  • 6
    24h 0min
    Czas całkowity 24h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    CHRZANU
  1. 1. Nieobrany chrzan namoczyć w zimnej wodzie na 24 godziny

    2. Chrzan obrać i pokroić na 2 cm kawałki

    3. Wszystkie składniki zmiksowac przy pomocy kopystki 1min/obr.10

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Extra!

    Zgłoszony przez maxiiwona na kwietnia 3, 2021 at 14:09.

    Extra!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trzeba wlać wrzątek odrobinę dla konsystencji,...

    Zgłoszony przez Czyzonek na marca 25, 2021 at 20:32.

    Trzeba wlać wrzątek odrobinę dla konsystencji, sok z cytryny, cukier i kilkakrotnie wyniksować. Założyć okulary i maskę bo piecze we wszystko.
    Po co żółtko? Nie polecam. Bez żółtka do miesiąca lub więcej w lodówce. Z żółtkiem 2 dni. Bez sensu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • PowiemTak.... ostry strasznie, płaczę robiąc,...

    Zgłoszony przez kasiagatka na marca 27, 2018 at 19:31.

    PowiemTak.... ostry strasznie, płaczę robiąc, miałam problem żeby przełożyc do słoiczka .... ale przepyszny wart cierpienia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Chrzan na Wielkanoc już czeka. Bardzo dobry...

    Zgłoszony przez Ida73 na marca 10, 2018 at 15:29.

    Chrzan na Wielkanoc już czeka. Bardzo dobry Żółtko pominęlam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry chrzan

    Zgłoszony przez KOna na listopada 29, 2017 at 15:35.

    Bardzo dobry chrzan

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziś zrobię...

    Zgłoszony przez Mada95 na kwietnia 14, 2017 at 13:45.

    Dziś zrobię...

    Mada95

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja pomjam zoltko i tez jest OK.

    Zgłoszony przez agnies81 na lutego 10, 2017 at 10:54.

    Ja pomjam zoltko i tez jest OK.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepraszam że tak pózno

    Zgłoszony przez Katar74 na kwietnia 19, 2016 at 12:51.

    Przepraszam że tak pózno odpowiadam i pewnie już za póżno, ale żółtko surowe tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jakie żółtko? Z ugotowanego

    Zgłoszony przez gabi49 na marca 11, 2016 at 14:06.

    Jakie żółtko? Z ugotowanego jaja? 

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze