3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chlebki naan


Wydrukuj:
4

Składniki

520 g

Chlebki naan

  • 520 g mąka pszenna
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczki cukru
  • 20 g drożdże świeże
  • 200 g jogurt naturalny
  • 200 g letniej wody
  • 6
    2h 3min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Wsyp składniki do naczynia wyrób tryb ciasto przez 2min aby ciasto było jednolite
    odsataw do wyrośnięcia na min 1h w nasmarowanej tłuszczem misce pod przykryciem
    gdy ciasto podwoi swoją objętość podziel ciasto na 12 czesci rozwałkuj i smaż na suchej mocno rozgrzanej patelni pod przykryciem około 3-4min z każdej strony.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy