Tu jesteś:
4
Składniki
520 g
Chlebki naan
- 520 g mąka pszenna
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki cukru
- 20 g drożdże świeże
- 200 g jogurt naturalny
- 200 g letniej wody
-
6
2h 3min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wsyp składniki do naczynia wyrób tryb ciasto przez 2min aby ciasto było jednolite
odsataw do wyrośnięcia na min 1h w nasmarowanej tłuszczem misce pod przykryciem
gdy ciasto podwoi swoją objętość podziel ciasto na 12 czesci rozwałkuj i smaż na suchej mocno rozgrzanej patelni pod przykryciem około 3-4min z każdej strony.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz