3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BURACZKI W MIODOWEJ GLAZURZE


Wydrukuj:
4

Składniki

BURACZKI W MIODOWEJ GLAZURZE

  • 1500 g woda
  • 600 g czerwony burak
  • 40 g musztardy francuskiej
  • 60 g Miód, płynny
  • 1 ząbki czosnek
  • 2 szczypty soli morskiej
  • 2 szczypty pieprz czarny, mielony
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującegoBlokada naczynia miksującego wlać wodę, włożyć koszyczek, odważyć do niego buraki (buraki w skórce, umyte). Gotować 60min/VAROMA/obr.1 ( opcjonalnie 10 min.dłużej w zależności od twardości buraków). Ostrożnie wyjąć koszyczek przy pomocy kopystki odstawić do wystudzenia. Opróżnić naczynie miksujące.
    2. Puste naczynie miksujaceBlokada naczynia miksującego 30s/obr.10 w czasie miksowania wrzucamy czosnek.
    3. Do czosku dodajemy miód, musztardę, sól oraz pieprz 30s/obr.1
    4. W tym czasie obieramy i kroimy buraczki w kostkę 1cm/1cm. które dodajemy do naczynia miksujacego Blokada naczynia miksującego z gotową glazurą miodową 1min/obrObroty wsteczne.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Jeżeli mamy miód skrystalizowany w momencie dodawania dajemy temp.40 C. i wydłużamy czas do 2 minut.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Zrobiłam na próbę z połowy porcji. I to był...

    Zgłoszony przez Agary na kwietnia 11, 2020 at 21:52.

    Zrobiłam na próbę z połowy porcji. I to był błąd :/ Buraczki pyszne, niezywkle wyważpny smak - wszystko idealnie się komponuje. Dodałam jedynie kilka kropel soku z cytryny. Polecam niezdecydowanym i dziękuję za przepis!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze