Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Aperix
- 4 kostki kostka lodu
- 3 plastry pomarańczy
- 5 liści mięta pieprzowa, świeża
- 60 g likier, Aperol
- 90 g wino białe, Prosecco
- 30 g woda mineralna, Gazowana
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Lód, miętę i pomarańcz Umieszczamy w kieliszku (zimne szkło chuje)
- Wlewamy kolejno, po lodzie składniki
Aperol
Prosecco
Woda mineralna gazowana
Szkło
Aperol
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Pomyśl
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz