Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
- 2 łyżeczki żelatyny
- 200 g wody
- 200 g cukru
- 1 opakowanie galaretki
- olej, słonecznikowy
- cukier
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem oleju i cukru, gotować 6 min/100ºC/obr. 3.
- Silikonowe formy do zamrażania kostek lodu nasmarować olejem, przelać do nich mieszankę, odstawić do stężenia na kilka godzin.
- Żelki po wyjęciu z formy można obtoczyć w cukrze.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzjuż od jakiegoś czsu mam zamiar zrobić i...
już od jakiegoś czsu mam zamiar zrobić i właśnie się zabieram za nie
Żelki...ten przepis zrealizowałam pierwszego...
Żelki...ten przepis zrealizowałam pierwszego dnia po zakupie TM super polecam. Świetne dla dzieci .
Pyszne, znikają w mig
Pyszne, znikają w mig
A muszę dorwać jakieś fajne
A muszę dorwać jakieś fajne foremki, bo przepis już jest.
jeśli obtoczy się je w cukrze
jeśli obtoczy się je w cukrze z dodatkiem kwasku cytrynowego są naprawde dobre plusem jest też żelatyna dobrze działająca na włosy i paznokcie
nie ma szału, kolejny raz nie
nie ma szału, kolejny raz nie zrobie, takie bezpłuciowe...