3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Żelki z soku


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

żelki

  • 80 g cukru
  • 1 opakowania żeltyny
  • 100 g soku lub syrop, np malinowego
  • 6
    5min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. wszyskieskładniki wkładamy do TM i ustawiamy 5min/obr 3/100 st. C

  2. przelewmy do foremek i studzimy w lodówce do uzyskania twardej konsystencji

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

aby żelki były twardsze należy dodać więcej żelatyny, ilość cukru również możemy dobierać według własnego gustu.

Foremki warto posmarować lekutko olejem, wtedy latwiej wyciągnąć żelki jak zastygną.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • no właśnie ciekawe ile gram tej żelatyny bo...

    Zgłoszony przez fasiek na grudnia 11, 2016 at 13:56.

    no właśnie ciekawe ile gram tej żelatyny bo poakowania są różne...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dałam 30g żelatyny, ale to zdecydowanie za...

    Zgłoszony przez Dorota1000 na października 22, 2016 at 23:39.

    Dałam 30g żelatyny, ale to zdecydowanie za dużo. Zrobiła się gęsta klucha. A czerwony syrop zmienił się w różowy mętny .

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lepszy niż galaretki i nawet

    Zgłoszony przez Dorota1000 na października 16, 2016 at 20:24.

    Lepszy niż galaretki i nawet nie potrzeba cukru.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy ktoś sprawdził ile tej

    Zgłoszony przez elluchna na stycznia 6, 2016 at 22:40.

    Czy ktoś sprawdził ile tej żelatyny trzeba (w gramach)? 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WLASNIE MAM ZAMIAR TO ZROBIC

    Zgłoszony przez Seni na lipca 31, 2015 at 20:59.

    WLASNIE MAM ZAMIAR TO ZROBIC BO MAM SOK Z ZAMROZONYCH OWOCOW I ZROBIE PODWOJNA PORCJE,ale zastanawiam sie ile gram ma paczka zelatyny? hm...w kazdym kraju chyba inaczej... tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak jak pisze autorka wg

    Zgłoszony przez Daisy73 na lipca 8, 2015 at 19:56.

    Tak jak pisze autorka wg uznania, ja na codzień używam soku z malin, który nie zawiera cukru, niektóre pomarańcze są bardzo słodkie inne kwaskowate, każdy wg smaku.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ten cukier jest potrzebny?

    Zgłoszony przez maaadiii na lipca 8, 2015 at 11:47.

    ten cukier jest potrzebny? skoro sok i tak sam w sobie jest bardzo slodki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze