3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

VIT KLADDKAKA MED SAFFRAN OCH LINGONGRADDE-CIASTO SZAFRANOWE Z BITA SMIETANĄ I BORÓWKAMI_Szwecja


Wydrukuj:
4

Składniki

VIT KLADDKAKA MED SAFFRAN OCH LINGONGRADDE-CIASTO SZAFRANOWE Z BITA SMIETANĄ I BORÓWKAMI_Szwecja

ciasto

  • 0,5 g szafranu
  • 50 g cukru
  • 20 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 90 g mąki pszennej
  • szczypty sól
  • 100 g masła
  • 200 g białej czekolady
  • 3 jajka
  • bułka tarta

krem

  • 300 g śmietany, 36% tłuszczu
  • 4 łyżki dżemu borówkowego
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. Nastaw piekarnik na 175 stopni (góra/dół), tortownicę o średnicy 22 cm, wysmaruj masłem i obsyp bułka tartą lub kaszą manną
  2. Do naczynia dodaj szafran i cukier, rozdrobnij 10s/obr.10, przesyp do miski z pozostałymi suchymi składnikami
  3. Do naczynia dodaj masło i czekoladę, ustaw 6min/60 stopni/obr.2
  4. Ustaw obr.3 i przez otwór w pokrywie dodawaj po jednym jajku, a następnie sypkie składniki, po wymieszaniu, masę przelej do formy i piecz 20-25 minut.
    Ciasto po tym czasiepowinno być wypieczone, jednak środek po włożeniu patyczka powinien się lekko lepić, pozostawić w formie do ostygnięcia
  5. KREM
  6. Do czystego, suchego naczynia włóż motylek i wlej śmietanę, ubijaj na obr. 3 bez założonej miarki, (czas musisz kontrolować ponieważ zależy od temperatury śmietany, im krótszy termin tym szybciej się ubija), po ubiciu zmniejsz obroty do 2 i dodawaj dżem po jednej łyżce
  7. Pokryj schłodzone ciasto gotowym kremem, możesz posypac po wierzchu zmielonymi skórkami owoców cytrusowych (cytryna, limonka, pomarańcza, itp)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy