Tu jesteś:
4
Składniki
Tynk Milky Way
- 120 g cukru
- 16 g cukru waniliowego
- 350 g masła, Miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka, W temp. Pokojowej
- 200 g mleka w proszku
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do czystego i suchego naczynia miksującego wsypać cukier i cukier waniliowy, zmielić 10 s/obr. 10. Cukier puder zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Założyć motylek. Dodać masło i mleko, ubijać 4 min/obr. 3
- Dodać mleko w proszku i biały barwnik (opcjonalnie), ubijać 1 min/obr. 3. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodać kolorowy barwnik, ubijać 30 s/obr. 3. (Opcjonalnie)
- Odpowietrzyć krem 5 min/obr. 0.5. Tynku milky way używać bezpośrednio po przygotowaniu. Można zamrozić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Kremu starczy na otynkowanie 2x tortu o średnicy 20 cm.
Krem można zamrozić.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz