Tu jesteś:
4
Składniki
- 320 płatków migdałowych
- 200 g cukru
- 5 kropli migdalowego aromatu do ciast
- 20 g likieru Amaretto
- 30 g gorzkiego kakao
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1.Do naczynia miksującego wsypać 70 g płatków migdałowych,rozdrobnić 3s/obr.5,przełożyć do innego naczynia.
2.Do naczynia miksującego wsypać cukier i zemleć 1s/obr.10
3.Dodać pozostałe płatki migdałowe i zemleć 15s/obr.7.
4.Dodać aromat migdałowy i amaretto,wymieszac 1 min/obr.3.
5.Z powstałej masy odrywać niewielkie kawałki,uformować kulki i obtoczyć je we wczesniej rozdrobnionych migdałach lub kakao.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz