3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tort trzy czekolady


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 90 gramów masła
  • 200 gramów herbatników
  • 150 gramów Czekolady gorzkiej
  • 150 gramów Czekolady mlecznej
  • 150 gramów czekolady białej
  • 175 gramów cukru
  • 1 litra śmietany 30%
  • 0,5 litra mleka
  • 3 torebki żelatyny w proszku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Wkladamy ciastka doClosed lid i rozdrabniamy poz turbo kilka sekund,dodajemy maslo i poz.8 kilka sekund. Wykladamy to blszke do ciasta i formujemy spod ciasta. Wymieszac smietane z mlekiem w oddzielnym naczyniu. DoClosed lid dodajemy 1/2 l tej mieszanki,150 gr.czekolady gorzkiej,100 gr.cukru,1 torebke zelatyny w proszku 7 min./90stopni/poz.5.Wylewamy na spod przygotowany z ciastek i masla,schladzamy. Przygotowujemy kolejna warstwe z czekolady mlecznej i 50 gr. cukru w ten sam sposob,tyle ze wylewajac  podstawiamy lyzke stolowa aby nie lalo sie bezposrednio na poprzednia warstwe.Schladzamy. Myjemy dobrze Closed lid Przygotowujemy warstwe z czekolady bialej i 25 gr. cukru w ten sam sposob co poprzednie warstwy. Odstawic do lodowki do nastepnego dnia.Dekorujemy wedlug uznania przed podaniem.

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszny deser!!!!!!!!!

    Zgłoszony przez Ania25 na lipca 11, 2016 at 14:21.

    Pyszny deser!!!!!!!!! tmrc_emoticons.)

    Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, mam pytanie.Nie

    Zgłoszony przez jolanta58 na lipca 2, 2016 at 23:27.

    Witam, mam pytanie.Nie widzę,jak podzielić drugą polowę mleka ze śmietaną.Czy dać po połowie do tych dwóch warstw?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wydaje mi sie ze warstwy mi

    Zgłoszony przez Rudusek na czerwca 27, 2016 at 10:43.

    wydaje mi sie ze warstwy mi sie przemieszaly tmrc_emoticons.( okaze sie jutro jak pokroje....jak to sie bedzie mialo do smaku?..... jednak wyszlo! smak oblędny !!!!

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po 2 łyżeczki żelatyny max do

    Zgłoszony przez Dorota1000 na maja 26, 2016 at 18:29.

    Po 2 łyżeczki żelatyny max do każdej warstwy!!!!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z tą żelatyną to duuuuża

    Zgłoszony przez Dorota1000 na stycznia 14, 2016 at 12:30.

    Z tą żelatyną to duuuuża przesada  tmrc_emoticons.| 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja ! Cukier

    Zgłoszony przez Psotka69 na listopada 16, 2015 at 08:32.

    Rewelacja ! Cukier zmniejszyłam o połowę do białej warstwy nie dodawałam a żelatyny oczywiście po 2 łyżeczki. Już mam zamówienie na ten deser na kolejną imprezę Party

    Dodam że najlepsze herbatniki do robienia spodu to digestive- ostatnio pojawiły się w almie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wyglada rewelacyjnie

    Zgłoszony przez sasia na października 16, 2015 at 22:52.

    wyglada rewelacyjnie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaka średnica tortownicy

    Zgłoszony przez Psotka69 na września 30, 2015 at 20:11.

    Jaka średnica tortownicy będzie najlepsza żeby torcik był odpowiednio wysoki ?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszny, nie dodawałam cukru i

    Zgłoszony przez agnieszka99 na maja 24, 2015 at 19:11.

    pyszny, nie dodawałam cukru i bardzo słodki nadal

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdecydowanie nie dodawajcie

    Zgłoszony przez agnieszka99 na października 6, 2013 at 17:06.

    Zdecydowanie nie dodawajcie cukru

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak sie pospieszyłam, że

    Zgłoszony przez marcia na stycznia 24, 2013 at 12:23.

    Tak sie pospieszyłam, że zamiast 2 łyżeczek to dałam 2 łyżki żelatyny do kazdej warstwy  tmrc_emoticons.~ . Wyszło za bardzo związane, a myslę, że powinna być pianka, a nie mleczna galaretka.  Smak całkiem niezły i sycące. Zrobię jeszcze raz i dam tyle ile jest napisane żelatyny. Zobaczę wtedy jak wyjdzie. tmrc_emoticons.)

    Uwierz w to, kiedyś napewno ci się udatmrc_emoticons.).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam dziś ten torcik,

    Zgłoszony przez marcia na stycznia 10, 2013 at 19:36.

    Zrobiłam dziś ten torcik, właśnie stoi w lodówce.tmrc_emoticons.) Zrobiłam każdą warstwę z 2 łyżkami żelatyny i fajnie  związały się wszystkie warstwy. Tylko mała poprawka podczas podgrzewania mieszanki z czekoladą  trzeba dać na poz, 2 a nie 5., bo tak to nie roztopi się czekolada i długo się nagrzewa thermomix .

    Ciekawa jestem jak będzie smakowałtmrc_emoticons.).

    Uwierz w to, kiedyś napewno ci się udatmrc_emoticons.).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To daj tej zelatyny tak jak

    Zgłoszony przez Iwcia29 na listopada 8, 2012 at 15:16.

    To daj tej zelatyny tak jak kolezanka radzila po 2  czubate lyzeczki,ja na zelatynie nie robilam tylko tak mi doradzili, a cukru ja zawsze tyle daje i mi bardzo smakuje,a jesli nie lubisz bardzo slodkiego to nawet i nie trzeba wogole cukru(tez jadlam taka wersje)i tez jest dobretmrc_emoticons.;)

    Jesli mozna prosic daj znac jakie wyjdzie Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ok. Fajnie ale jesli dodaje

    Zgłoszony przez karo9999karo na listopada 5, 2012 at 08:34.

    ok. Fajnie ale jesli dodaje juz ta zelatyne i cukier a nie jakies tam hiszpanskie cuda to ile w koncu musze dodac tej zelatyny i ile cukru zeby bylo dobre. Oswieccie mnie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuje za odpowiedz ja

    Zgłoszony przez Iwcia29 na listopada 4, 2012 at 10:31.

    Dziekuje za odpowiedz ja poprostu nie wiedzialam jakie proporcje dac zelatyny a ze tutaj sie daje po torebce cuajady do kazdej warstwy to tez tak dalam,juz dawno nie bylam w polsce i szczerze mowiac nie wiem jakie tam sa nowosci i szczerze mowiac nigdy sie nie interesowalam kuchnia bo zawsze mialam obiad na stole hehe a tutaj sytuacja mnie zmusilatmrc_emoticons.) a co do cukru ja taki przepis znalazlam w internecie a w oficjalnym miesieczniku thermomixa byl przepis i nie dawalo sie wogole cukru i raz zrobilam tak i jednak wole moja wersje bo baaaardzo lubie slodkietmrc_emoticons.)Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • proponuje agar agar

    Zgłoszony przez magdasa79 na listopada 4, 2012 at 09:41.

    proponuje agar agar /bezwonny, bezsmakowy, bezkaloryczny a za mnóstwo mikroelementów/ bo ta ilość zelatyny jest dla mnie zabójcza i jest strasznie żelowe albo tak jak w oryginale używają podpuszki do serów, a co do żelatyny dwie łyżeczki czubate na warstwe juz wystarczą. A co do cukru dodajemy po 50g do gorzkiej i mlecznej a do białej wcale/jest to naprawde bardzo słodkie/. Jeśli chcemy oszukać trochę przepis wychodzi tez znakomicie z mlekiem skondensowanym niesłodzonym zamiast śmietanki 30% czy 36%

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tez robilam go wielokrotnie i

    Zgłoszony przez Iwcia29 na listopada 3, 2012 at 22:23.

    Tez robilam go wielokrotnie i zawsze dawalam tyle tego cukru i wychodzi dobrrytmrc_emoticons.) A co do zelatyny to poprostu nie wiem dokladnie czym mozna zastapic cuajade hiszpanski zagestnik do jogurtow i poprosilam o porade znajomego kucharza i on mi to zasugerowaltmrc_emoticons.)Ale jesli masz lepsza opcje to wcale sie nie pogniewam jak sie nia podzielisztmrc_emoticons.)Pozdrawiamtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Deser  ten robiłam

    Zgłoszony przez magdasa79 na listopada 3, 2012 at 16:36.

    Deser  ten robiłam wielokrotnie jest to oryginalny hiszpanski deser przepis można znaleźć na  youtube i 3 torebki żelayny to jakies nieporozumienie i w tym przepisie zdecydowanie za dużo cukru, o 75g niż w oryginale a oryginał też jest BAARDZO SŁODKI, więc otrożnie z tym cukrem i taką ilością żelatyny jaka jest w przepisie!!!!  A poza tym deser jest genialny!!!,

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wylewajac kolejne warstwy

    Zgłoszony przez Iwcia29 na listopada 3, 2012 at 14:24.

    Wylewajac kolejne warstwy czekolad poprzednia warstwe czekolady "podrapac" troche widelcem nie beda sie slizgac tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze