Tu jesteś:
4
Składniki
8 porcja/porcje/porcji
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 150 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- 1 szczypta soli
- olej , słonecznikowy, do smażenia
- 50 g masła, schłodzonego, pokrojonego na plasterki
- syrop klonowy lub płynny miód
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
- Wbić jajka, ubić na pianę 3 min/obr. 4.
- Dodać mleko, mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól, wymieszać 10 s/obr. 2.
- Olej rozgrzać na małej patelni, naleśniki smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone naleśniki odłożyć na talerz, przełożyć plasterkami masła, wierzch polać syropem klonowym lub miodem.
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzI was reading some of your content on this website...
I was reading some of your content on this website and I conceive this internet site is really informative ! Keep on putting up.I was surfing the Internet for information and came across your blog. I am impressed by the information you have on this blog. It shows how well you understand this subject. https://www.digitekprinting.com/poster-prints