3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

tort ciasteczkowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

bita smietana

  • 500 g śmietany 30 lub 36 %
  • 1 łyżeczek cukru waniliowego
  • 80 g cukru pudru lub zwykłego

masa czekoladowa

  • 1000 g mleka
  • 6 jajek
  • 80 g skrobi kukurydzianej
  • 40 g kakao naturalnego
  • 200 g cukru
  • 30 g masła

do montazu

  • 600 g herbatników
  • 200 g mleka
  • 2 łyżki kakao w proszku
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    bita smietana
  1. zalozyc motylek, do naczynia wlac skladniki do ubicia smietany i ubijac na obrotach 3,5 az bedzie sztywna (jakies 3 minuty) zdjac motylek, przelozyc bita smietane do innego naczynia i przechowac w lodowce

  2. krem czekowadowy
  3. bez mycia naczynia wlozyc wszystkie skladniki na krem i ustawic 12 min/100ºC/obr.4. zachowac w naczyniu.

  4. "montaz" tortu;)
  5. przygotowac prostokatna forme ok. 20x30 cm. Rozmieszac mleko z kakao (jak nie ma w domu dzieci mozna zastapic kawa z rumem). moczyc ciastka i ulozyc na dnie formy. przelozyc jedna trzecia czescia masy czekoladowej i nastepnie znow ulozyc ciastka zamoczone w mleku i kakao. Tak zrobic trzy warstwy. jakby na masie czekoladowej zrobila sie skorka to mozna przed kazdym przelozeniem zamieszac kilka sekund na obr. 6. ostatnia warstwe masy czekoladowej przykryc ciastkami

  6. jak juz ciasto ostygnie posmarowac bita smietana i udekorowac, ja posypalam starkowana czekolada

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy