3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TORCIK PASCHA


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Spód ciasteczkowy

  • 350 g ciastek owsianych
  • 80 g masła

Masa serowa

  • 200 g masła
  • 1000 g twarogu półtłustego, zmielonego
  • 5 żółtek
  • 250 g śmietany, 30% tłuszczu
  • 200 g cukru
  • 15 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 50 g bakalii

POLEWA

  • 150 g sosu karmelowego, Wykonanego w TM
  • 50 g migdałów w słupkach
  • 6
    8h 30min
    Czas całkowity 8h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    TORCIK PASCHA
  1. 1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć ciastka, rozdrobnić 4 s/obr. 6.

    2.Dodać 80g masła, podgrzewać 3 min/60°C/obr. 3. Przełożyć do przygotowanej formy, równomiernie rozprowadzić i docisnąć dłońmi do dna. Odstawić do lodówki na 10 min. W tym czasie przygotować masę serową. Umyć i osuszyć naczynie miksujące.

    3. Założyć motylek, do naczynia miksującego wlać żółtka, cukier i cukier wanilinowy

    4.Ubić na puszystą masę czas 1min/Obr.4

    5.Dodać śmietanę, nastawić 4min/temp.70°C/Obr.3 Masa ma być gorąca.

    6. Dodać masło, mieszać aż do rozpuszczenia 30s/Obr.4 -

    7. Zdjąć motylek, dodać twaróg i zmiksować do uzyskania kremowej, jednolitej masy 3min/obr5-6.Dodać bakalie i natępnie podgrzewać 4min/70ºC/Obr.5, aż masa na powrót zrobi się gorąca.

    8.Następnie zostawić do przestudzenia do temperatury pokojowej.

    9.Tężejącą masę serową przelać na przygotowany wcześniej spód. Ciasto odstawić do lodówki na min. 6 godz. (najlepiej na całą noc).

    10.Następnie wierzch Torcika Paschy polać sosem karmelowym i posypać słupkami migdałów
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Sos karmelowy możemy wykonać według prepisu na platformie Cookidoo.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy