3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tiramisu miodowe


Wydrukuj:
4

Składniki

16 kawałek/kawałki/kawałków

  • 200 g biszkoptow, podłużnych (mogą być z cukrem)
  • 80 ml mocnego espresso
  • 80 ml Amaretto
  • 500 g twarogu, chudego
  • 500 g serka mascarpone
  • 2 op. zagęstnika do śmietany (fixy)
  • 2 op. cukru waniliowego
  • 100 g miodu
  • kakao do posypania
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Na początku zaparzamy kawę i dodajemy Amaretto.

    Tortownicę wykładamy połową biszkoptów i polewamy kawą z Amaretto.

    Do Closed lid wkładamy twaróg, mascarpone, zagęstniki, cukier waniliowy i miód. Mieszamy ok. 2 min/obr.5 przy pomocy kopsytki.

    Połowę masy wykładamy na biszkopty.

    Kładziemy kolejną część biszkoptów, polewamy kawą z Amaretto i kładziemy na to masę serową.

    Obsypujemy dość obficie kakao.

    Schładzamy w lodówce.

    Pyszny, szybki deser.

    POLECAM!!!

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy