Składniki
16 porcja/porcje/porcji
składniki do tarty
- 400 g mąki
- 300 g masła
- 2 żółtka
- łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
- 150 g cukru
-
6
2h 20min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Włożyć do naczynia wszystkie produkty w podanej kolejności i ustawić obroty 5 na 10 sekund.
Następnie wysypać powstałą kruszonkę do wysmarowanych tłuszczem 2 blaszek do tarty o średnicach 24cm i ułożyć ręcznie ciasto w blaszkach tak by równo pokrywało całe wnętrze blaszek.
Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 190stopni na złoty kolor
Rozpuścić 1 galaretkę w szklance wody i odstawić aż lekko stężeje.
Owoce sezonowe (maliny, borówka amerykańska, truskawki, poziomki....itp) ułożyć wewnątrz tarty i na nie łyżką nałożyć stężałą ale jeszcze półpłynną galaretkę.
Wszystko wstawić do lodówki na 7-8 godzin, wtedy jest tarta najsmaczniejsza.
przygotowanie tarty
galaretka i owoce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można pod owoce wyłożyć budyń waniliowy, wtedy jest bardziej wykwintna, ale bez budyniu jest też bardzo smaczna
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz