Składniki
16 porcja/porcje/porcji
składniki do tarty
- 400 g mąki
- 300 g masła
- 2 żółtka
- łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
- 150 g cukru
-
6
2h 20min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
-
Włożyć do naczynia wszystkie produkty w podanej kolejności i ustawić obroty 5 na 10 sekund.
-
Następnie wysypać powstałą kruszonkę do wysmarowanych tłuszczem 2 blaszek do tarty o średnicach 24cm i ułożyć ręcznie ciasto w blaszkach tak by równo pokrywało całe wnętrze blaszek.
-
Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 190stopni na złoty kolor
-
Rozpuścić 1 galaretkę w szklance wody i odstawić aż lekko stężeje.
-
Owoce sezonowe (maliny, borówka amerykańska, truskawki, poziomki....itp) ułożyć wewnątrz tarty i na nie łyżką nałożyć stężałą ale jeszcze półpłynną galaretkę.
-
Wszystko wstawić do lodówki na 7-8 godzin, wtedy jest tarta najsmaczniejsza.
przygotowanie tarty
galaretka i owoce
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Miarka MT
kup teraz
Porady
Można pod owoce wyłożyć budyń waniliowy, wtedy jest bardziej wykwintna, ale bez budyniu jest też bardzo smaczna
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz