3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sprawdzona Pascha Wielkanocna


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

  • 50 g posiekanych migdałów
  • 1 garść rodzynek, ze 2 garście innych bakalii (mogą być figi, daktyle, żurawina, posiekane morele)
  • bakalie do dekoracji
  • 200 g masła
  • 1000 g zmielonego półtłustego twarogu
  • 5 żółtek
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 200 g cukru
  • 1 paczka cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Najpierw twaróg należy dobrze odsączyć z serwatki, ja zrobiłam to na sitku.


    2. Założyć motylek, do naczynia miksującego wlać żółtka, cukier i cukier  wanilinowy


    3.ubić na puszystą masę czas 1min/Obr.4


    4.Dodać śmietanę, nastawić 4min/temp.70°C/Obr.3Masa ma być gorąca.


    5. Dodać masło, mieszać aż do rozpuszczenia30s/Obr.4                                                       - 


     6. Zdjąć motylek, dodać twaróg i zmiksować do uzyskania kremowej, jednolitej masy 3min/obr5-6. Wsypać bakalie i dalej podgrzewać 4min/70ºC/Obr.5, aż masa na powrót zrobi się gorąca.


     


    7.Następnie zostawić do przestudzenia do temperatury pokojowej.


     


    8.Formę do paschy (miskę, donicę itp.) wyłożyć gazą złożoną kilkakrotnie, tak by jej brzegi wystawały poza naczynie. Wylać tężejącą masę. Końce gazy zawinąć do środka i przykryć masę serową. Docisnąć talerzykiem i włożyć do lodówki na całą noc.


    9.Następnego dnia paschę wyjąć z formy i ozdobić hojnie bakaliami. Im więcej pstrokacizny, tym lepiej Mrugnięcie

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pascha absolutnie doskonała

    Zgłoszony przez Monisia75 na kwietnia 21, 2016 at 11:39.

    Pascha absolutnie doskonała tmrc_emoticons.-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, pascha

    Zgłoszony przez kasiulka1412 na marca 30, 2016 at 17:30.

    Super przepis, pascha wychodzi idealna!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pascha wyszla pyszna,

    Zgłoszony przez anullax na kwietnia 5, 2015 at 22:38.

    Pascha wyszla pyszna, ominelam tylko mielenie i podgrzewanie po wsypaniu bakali, gdyz nie chcialam ich rozdrobnic (sama pokroilam wczesniej). Przepis na piątkę z plusem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W sam raz na Świąteczny stół

    Zgłoszony przez Tad na kwietnia 19, 2014 at 14:46.

    W sam raz na Świąteczny stół

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze