3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos jabłkowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 750 g jabłek, kwaśnych, pokrojonych na 8 części
  • 20 g soku z cytryny
  • 50 g cukru
  • 40 g wody
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, gotować 9 min/100° C/obr. 1.
    2. Zmiksować ok. 20 s/obr. 5. Przełożyć do miseczki i podawać na gorąco lub na zimno.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Polecam:) dałam mniej cukru

    Zgłoszony przez maryuly na stycznia 5, 2016 at 07:40.

    Polecamtmrc_emoticons.)

    dałam mniej cukru 30 g i wyszło wystarczająco słodkie, polecam przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, warto wypróbować!

    Zgłoszony przez marta6000 na marca 5, 2015 at 21:39.

    Polecam, warto wypróbować! Wykorzystałam sos jako nadzienie do naleśników i świetnie się sprawdziłtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie dzisiaj zrobiłam dla

    Zgłoszony przez Takina na stycznia 12, 2015 at 21:55.

    Właśnie dzisiaj zrobiłam dla dzieci - następnym razem dodam mniej soku z cytryny. Raz, że moje dzieci mają skłonność do alergii, po drugie - w okresie jesienno-zimowym ograniczam cytrusy bo wychładzają. A poza tym to troszkę wyszło mi kwaśne tmrc_emoticons.)

    Ale super jest - zamierzam stosować ten przepis do kolejnych owoców tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze