Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 750 g jabłek, kwaśnych, pokrojonych na 8 części
- 20 g soku z cytryny
- 50 g cukru
- 40 g wody
- 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
6
10min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, gotować 9 min/100° C/obr. 1.
- Zmiksować ok. 20 s/obr. 5. Przełożyć do miseczki i podawać na gorąco lub na zimno.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzPolecam do ryżu i do gofrów pyszota😍
Polecam do ryżu i do gofrów pyszota😍
Witam, czy ktoś może wlewał to w słoiki i...
Witam, czy ktoś może wlewał to w słoiki i wekował?
Idealny do naleśników
Idealny do naleśników
Polecam:) dałam mniej cukru
Polecam
dałam mniej cukru 30 g i wyszło wystarczająco słodkie, polecam przepis
Polecam, warto wypróbować!
Polecam, warto wypróbować! Wykorzystałam sos jako nadzienie do naleśników i świetnie się sprawdził
Właśnie dzisiaj zrobiłam dla
Właśnie dzisiaj zrobiłam dla dzieci - następnym razem dodam mniej soku z cytryny. Raz, że moje dzieci mają skłonność do alergii, po drugie - w okresie jesienno-zimowym ograniczam cytrusy bo wychładzają. A poza tym to troszkę wyszło mi kwaśne
Ale super jest - zamierzam stosować ten przepis do kolejnych owoców