3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sorbet owocowy


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 500 g mrożonych owoców, mieszane
  • 60-100 g cukru
  • 1 bialko
  • 6
    10min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Cukier wsyp do Blokada naczynia miksującegoi zmiel na puder 10sek/10obr.

  2. Dodaj mrozone owoce, sok z cytryny oraz bialko i mieszaj 1min 30sek /5obr. z pomoca kopystkiMieszanie

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Aby uzyskac bardziej kremowy sorbet zalecam zastosowanie motylka po zakonczeniu kroku 2. 1min/3obr.

Aby uzyskac lzejsza teksture oraz smak po dodaniu bialka blendowac przez 30sek/10obr.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz