3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sorbet gruszkowy


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Sorbet gruszkowy

  • 100 g wody
  • 600 g gruszek, obranych i wydrążonych
  • 30 g soku z cytryny
  • 5 goździków
  • 80 g cukru
  • 20 g rumu
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na sorbet, podgrzać 10 min/100ºC/obr. 1, przytrzymać ręką miarkę MT, zmiksować, zwiększając obroty 30 s/obr. 5-10.
    2. Przelać do dużej formy (20x20 cm), odstawić do ostygnięcia, wstawić na około 12 godzin do zamrażarki.
    3. Zamrożone lody wyjąć na kilka minut z zamrażarki, pokroić na kawałki wielkości 4x4 cm, rozdrobnić przy pomocy kopystki 7-15 s/obr. 9, w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję sorbetu.
    4. Przełożyć do pucharków, ozdobić kawałkami świeżych gruszek.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dodaje do wypróbowania w

    Zgłoszony przez ilonaw na czerwca 21, 2013 at 22:32.

    dodaje do wypróbowania w sezonie gruszkowym Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze