Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 100 g wody
- 600 g gruszek, obranych i wydrążonych
- 30 g soku z cytryny
- 5 goździków
- 80 g cukru
- 20 g rumu
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na sorbet, podgrzać 10 min/100ºC/obr. 1, przytrzymać ręką miarkę MT, zmiksować, zwiększając obroty 30s/obr. 5-10.
- Przelać do dużej formy (20x20 cm), odstawić do ostygnięcia, wstawić na około 12 godzin do zamrażarki.
- Zamrożone lody wyjąć na kilka minut z zamrażarki, pokroić na kawałki wielkości 4x4 cm, rozdrobnić przy pomocy kopystki 7-15 s/obr. 9, w zależności od tego, jaką chcemy uzyskać konsystencję sorbetu.
- Przełożyć do pucharków, ozdobić kawałkami świeżych gruszek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzdodaje do wypróbowania w
dodaje do wypróbowania w sezonie gruszkowym