thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
40min
porcja/porcje/porcji
6 osoba/osoby
Poziom
Łatwy
  • TM 6
opublikowany: 25/12/20
zmieniono dnia: 25/12/20

Składniki

słodkości

  • 280 gramy masło
  • 250 gramy gorzka czekolada
  • 240 gramy cukier
  • 80 gramy mąka pszenna
  • 0.1 litra woda
  • 1 porcji orzechy nerkowca, surowe
  • 1 łyżki cukier waniliowy
  • 3 porcji jajka
  • 1 szczypty sól

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Brownie by Ania
  1. Czekoladę połam na małe kawałki, orzechy i migdały posiekaj.
  2. W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, cukier waniliowy, gdy woda się zagotuje, ściągnij garnek z ognia. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wymieszaj.
  3. Jajka roztrzep w misce jak na jajecznicę, dodaj mąkę, wymieszaj rózgą lub mikserem.
  4. Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewaj do jajek czekoladę.
  5. Dodaj orzeczy, wymieszaj
  6. Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę czekoladową.
  7. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  8. Brownie odpowiednią konsystencję uzyskuje po całkowitym wystudzeniu, ale ja najbardziej lubię to ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a czekolada w środku płynna.

Porady

Jeśli jesteś uczulony na orzechy lub za nimi nie przepadasz, możesz je po prostu pominąć, ciasto i bez nich będzie doskonałe.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 6 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 6
    W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

słodkości

Wydrukuj:

Komentarze

  • Nie ma żadnych komentarzy
Are you sure to delete this comment ?