3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

słodkości


Wydrukuj:
4

Składniki

6 osoba/osoby

słodkości

  • 280 gramy masło
  • 250 gramy gorzka czekolada
  • 240 gramy cukier
  • 80 gramy mąka pszenna
  • 0.1 litra woda
  • 1 porcji orzechy nerkowca, surowe
  • 1 łyżki cukier waniliowy
  • 3 porcji jajka
  • 1 szczypty sól
  • 6
    40min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
  • 9
5

Przygotowanie

    Brownie by Ania
  1. Czekoladę połam na małe kawałki, orzechy i migdały posiekaj.
  2. W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, cukier waniliowy, gdy woda się zagotuje, ściągnij garnek z ognia. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wymieszaj.
  3. Jajka roztrzep w misce jak na jajecznicę, dodaj mąkę, wymieszaj rózgą lub mikserem.
  4. Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewaj do jajek czekoladę.
  5. Dodaj orzeczy, wymieszaj
  6. Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę czekoladową.
  7. Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  8. Brownie odpowiednią konsystencję uzyskuje po całkowitym wystudzeniu, ale ja najbardziej lubię to ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a czekolada w środku płynna.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
11

Porady

Jeśli jesteś uczulony na orzechy lub za nimi nie przepadasz, możesz je po prostu pominąć, ciasto i bez nich będzie doskonałe.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy