3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

sernik rosyjski


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

  • 1 jajko całe
  • 10 g proszku do peczenia
  • 30 g kakao gorzkiego
  • 350 g mąki
  • 150 g cukru
  • 200 g Masla

masa

  • 180 g masla miękiego
  • 200 g cukru
  • 4 jajka cale
  • 500 g sera bialego homogenizowanego
  • 10 g cukru vaniliowego
  • 1 opakowania budyniu waniliowego
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    ciasto
  1. wszystkie skladniki cista wlozyc do Closed lid 30 s poziom 6 

    nastepnie trzy czwarte ciasta odlozyc reszta wylozyc spod i uformowac boki

  2. masa 

    wszystkie skladniki wlozyc do Closed lid 40 s poziom 5 wylac na ciasto reszte ciasta poskubac na gore piekarnik rozgrzac do 175stopni piec ok 60 - 70 min 

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dzis go pieklam po raz koleny jest przepyszny

    Zgłoszony przez sasia na grudnia 2, 2016 at 20:45.

    dzis go pieklam po raz koleny jest przepyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • to moj ulubiony

    Zgłoszony przez sasia na października 2, 2016 at 09:49.

    to moj ulubiony tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pieke go w okraglej foremce

    Zgłoszony przez katarina77 na grudnia 31, 2013 at 10:55.

    pieke go w okraglej foremce tmrc_emoticons.) wlasnie teraz tez robie na sylwestra pozdrawiam serdecznie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W jak dużej formie pieczesz

    Zgłoszony przez anka25 na grudnia 28, 2013 at 21:11.

    W jak dużej formie pieczesz ten sernik? Big Smile

    ;o)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ja mam ksiazki po niemiecku

    Zgłoszony przez katarina77 na grudnia 28, 2013 at 16:24.

    ja mam ksiazki po niemiecku wiec tlumaczylam ten przepis na Polski ale sernik jest wysmienity serdecznie polecam pieke go co tydzien tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze