Składniki
0 porcja/porcje/porcji
ciasto
- 30 gramów cukru
- 1 jajo
- 1 żółtko
- 125 gramów masła / margaryny, pokrojonego na kawałki
- 250 gramów mąki
- 3 łyżki wiórek kokosowych, jeśli koś nie lubi - niekoniecznie
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
masa sernikowa
- 120 gramów cukru
- 300 gramów mleka
- 5 żółtek
- 250 gramów upieczonej wcześniej dyni, dynię oczyszczamy z pestek i "wnętrzności", kroimy w duże kawałki i pieczemy ok 30 min w 200 'C. Następnie obieramy ze skóry i mielimy z TH na turbo
- 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru
- 200 gramów maślanki, z masła, jeśli nie mamy zastąpmy mlekiem
- 100 gramów oleju kujawskiego
- garść lelntylek czekoladowych, ja użyłam M&M
- 1000 gramów twarogu białego, może być gotowy ser do serników
-
6
3h 40min
Czas całkowity 2h 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
dynię należy przekroić
wydrążyć z niej cały środek
następnie pokroić na duże kawałki ok 5 cm x 2 cm
piec w 200 'C ok 30 min
następnie obrać dynię
do naczynia miksującego wrzucić 250 gr dyni czas 1 min obr 10
dokładnie zmieloną dynię odstawić do ostygnięcia
ciasto
do czystego naczynia wrzucamy cały cukier i mielimy na puder
15 s / obr 8, wysypujemy do innego naczynia
blachę 40cm x 24cm x 6cm smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą
do naczynia miksującego wkładamy wszystkie składniki na ciasto zachowując kolejność. Wyrobić 1 min "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" .
Ciasto wyłożyć na blachę i posypać lentylkami.
masa serowa
do naczynia włożyć wszystkie składniki na masę w podanej kolejności
zmiksować 3 min / obr 6
Masę wylać na ciasto.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180'C
Piec ok 50-60 min
Piana Białkowa
ubić pianę z 6 wykorzystanych jaj
założyć motylek do naczynia miksującego wlać białka, dodać szczyptę soli, ubiajć 4-5 min/ obr 3
jeśli piana ma być słodka dodać ok 60 gr cukru w trakcie ubijania piany
wyłożyć pianę na ciasto i piec ok 10-15 minut aż piana się zezłoci
pieczona dynia
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Czas pieczenia sernika jest zależny od piekarnika.
Serniczek rozpływa się w ustach, jest wyjątkowo delikatny i pyszny.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzMuszę wypróbować. Dynie mi
Muszę wypróbować. Dynie mi piękne na działce wyrosły.
Trzeba wiec wypròbowac
Trzeba wiec wypròbowac Pozdrawiam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Ciekawy przepis dodaje do
Ciekawy przepis dodaje do wypróbowania wygląda pysznie opuszczę tylko te kolorowe dodatki typu lentilki
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wczoraj zrobiłam bo akurat
Wczoraj zrobiłam bo akurat został kawałek dyni po ugotowaniu zupy - i wyszła rewelacja
Pulchny, stosunkowo "mokry" sernik, pełen aromatu. Koleżanki z biura od razu poprosiły o przepis