Tu jesteś:
4
Składniki
6 kawałek/kawałki/kawałków
Ciasto
- 750 gramy mąki tortowej, 3 szklanki
- 250 gramów cukru pudru, 1 szklanka
- 6 żółtek, bałaka do ser
- 1 kostki margaryn
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia, płaskie
Ser
- 6 białek
- 100-200 cukru
- 1 opakowania cukier waniliowy
- 3 opakowania śmietana, 3 duże śmietany 18%
- 2 opakowania budyń waniliowy, w proszku
- 1 opakowania brzoskwinie, puszka
-
6
3h 50min
Czas całkowity 2h 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystke składniki dajemy
"Blokada naczynia miksującego" tylko Żółtka dajemy narazie do miseczki.30 sekut obrut 4
Dzielimy ciasto na 2 części
1 cześć kładziemy do zamrarzarki, a 2 wykładejemy na blachę - SER
Do naczynia"Blokada naczynia miksującego" zakładamy motylek dajemy białka z cukrem na sztywną pianę puzniej podajemy po trochę śmietany i budyniu bez czasu na obrotach 3-4
- Na spód blachy wyłożyć jedną część ciasta (nie wałkować) po kawałku układać.Na ciasto wlewamy ser można do dać brzoskwinie w puszcze , na wieszku drugą część z zamaraki morzna zeczeć na tarce z dużymi oczkami. Rozgrzewamy piekarnik 180 'C
Pieczemy 1 godzinę 180 C
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz