3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Rogaliki z konfiturą


Wydrukuj:
4

Składniki

24 porcja/porcje/porcji

Lukier

  • 200 g cukru
  • 40 g wody

Ciasto

  • 200 g konfitury
  • 170 g śmietany 18%
  • 30 g drożdży
  • 3 żółtka
  • 250 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 600 g mąki pszennej
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Lukier
  1. 6. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15s/obr 10

    7. Dodać wodę, wymieszać 15s/obr. 5.

    8. Otrzymanym lukrem posmarować gorące rogaliki.

  2. Ciasto
  3. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto z wyjątkiem konfitury, wyrobić 2min/Closed lid/Dough mode

    2. Z ciasta uformować kulę, przełożyć do innego naczynia, przykryć i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

    3. Podzielić ciasto na trzy równe części. Na oprószonej mąką stolnicy każdą z części ciasta rozwałkować na kształt koła (ok. 30 cm) i wykroić 8 wąskich trójkątów. Nałożyć 1 łyżeczkę konfitury i zawinąć ciasto w kształt rogalika.

    4. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C

    5. Ułożyć rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 15 minut, następnie piec w piekarniku w temperaturze 200 °C  przez 20-25 min.

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Konfiturę można zastąpić kostką czekolady.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz