3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Racuchy drożdżowe-najprostsze i najpyszniejsze


Wydrukuj:
4

Składniki

250 g

Racuchy drożdżowe-najprostsze i najpyszniejsze

  • 250 g mleka
  • 10 g drożdży
  • 10 g cukru
  • 310 g mąki
  • 1 porcji jajka
  • 1 szczypty soli
  • 6
    1h 20min
    Czas całkowity 1h 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Mleko drożdże i cukier oraz 10g mąki wrzucamy do naczynia Closed lid 3minuty 37stopni obrotów 3 . Po tym czasie otwieramy pokrywę i zostawiamy do przestudzenia 15min

    2. Do naczynia wrzucamy mąkę jajko i sól i mieszamy 3minuty Dough mode interwal

    3. Wyrobienie ciasto przekładamy do osobnej miski i przykrywamy ściereczka na 1 godzinę

    4. Małe placuszki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Moja rada- najlepiej nakładać ciasto na patelnie łyżka wcześniej namoczona w wodzie, wówczas ciasto łatwiej odchodzi z łyżki

    5. Usmażone racuszki posypujemy np. Cukrem pudrem
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz