3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

rabarbarowe lody


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

lody rabarbarowe

  • 200 g cukru
  • 550 smietanki 30% lub 36%
  • 1 cytryna (wyciśnięty sok)
  • 1 laska wanilii
  • 6 żółtek
  • 240 g rabarbaru obranego i pokrojonego na kawałki
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    lodów rabarbarowych
  1. Rabarbar włożyć doBlokada naczynia miksującego zasypać  połową cukru skropić sokim  z cytryny gotowć 5 min temp varoma obr1.Zmiksować 50sek.obr .9 czas 50sek.Zółtka utrzeć w temp.70 stopni czas 5mim obr 4 z motylkiem.Dodać śmietankę,wanilię  tylko ziarenka i nadal  ucierać  z motylkiem przez dalsze 5 min.obr.4 Do powstałej masy dodać zmiksowany  rabarbar ,wymieszać 50sek  obr 2.Schłodzoną masę przlewamy do pojemników   i zamrażamy.Deser posypuję  płatkami  midałowymi i bita smietana z sosem truskawkowym.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  •   Lody zrobiłam , wlożylam do

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 14, 2013 at 17:58.

      Lody zrobiłam , wlożylam do zamrażarki w pojemniczku i zamarzły  "na kamień" . Po wyjęciu z zamrażarki z trudem je wyjęłam, pokroiłam i jeszcze raz do naczynia rozdrobnić  TM 10 sek obr.  8, potem jeszcze raz ubić 10sek obr.6 i  dopiero wówczas można je było podawać. Nie wiem jakie macie doswiadczenia w tym temacie. Ja na przyszłość radzę ciepłe przelac do pojemniczków na kostki lodowe i wtedy łatwiej będzie je ponownie wyjać, a potem ponownie zmiksować w TM. Pani Małgosia nie czyta komentarzy do swojego przepisu, ale może kiedyś coś podpowie? tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lody zrobione - stygna

    Zgłoszony przez Ryszard na lipca 10, 2013 at 12:38.

    Lody zrobione - stygna Zobaczymy jutro jak smakuja  tmrc_emoticons.p

    Jako, ze mamy już "jutro" (10 lipca) mogę stwierdzic, ze lody sa.

    A ze dodałem troche za duzo syropu waniliowego (zapomniałem kupic wanilli) to sa lody waniliowo - rabarbarowe  tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Na odpowiedź Pani Małgosi się

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 7, 2013 at 22:20.

    Na odpowiedź Pani Małgosi się nie doczekałam. Pewnie była tu przypadkiem i może za rok zajrzy przypadkiem. tmrc_emoticons.J)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pani Małgosiu, coś jest nie

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 26, 2013 at 15:40.

    Pani Małgosiu, coś jest nie dokładnie. Czy te żółtka ucieramy z druga połowa cukru? Musi być temperatura aż 70 st.? Czy dalsze ucieranie ze smietanka i wanilia bez temperatury? Już mam przygotowane składniki i zaczęłam się zastanawiać. Proszę pilnie o wyjaśnienie. Big Smile  

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lody smakowały moim

    Zgłoszony przez Mirka1955 na czerwca 26, 2013 at 14:22.

    tmrc_emoticons.) Lody smakowały moim przyjaciołom. Były wyśmienite.

    MIRA

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To i ja dorzucę do swojego

    Zgłoszony przez gabi49 na czerwca 25, 2013 at 20:35.

    To i ja dorzucę do swojego zbiorku. Moi domownicy lubia bardzo lody, a te sa swojskie i bez ulepszaczy chemicznych. tmrc_emoticons.;)

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapraszam do Polski

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na czerwca 25, 2013 at 16:46.

    Zapraszam do Polski tmrc_emoticons.) Big Smile wystarczy nie tylko na lody ale  na wszystkie rabarbarowe smakołyki Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • I ja jestem ciekawa.... z

    Zgłoszony przez veronicab71 na czerwca 24, 2013 at 21:34.

    I ja jestem ciekawa.... z rabarbarem.... Big Smile Big Smile  Do wypròbowania, jak tylko dotrze ten nieszczesny rabarbar do polskiego sklepu tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Malgosiu dodaje do

    Zgłoszony przez magi1 na czerwca 24, 2013 at 11:43.

    Malgosiu dodaje do wyprobowania. Napewno sa pyszne. Lodow rabarbarowych jeszcze nigdy nie jadlam tmrc_emoticons.) dziekuje i pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Hmmm pewnie ciekawy smak

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na czerwca 24, 2013 at 11:26.

    Hmmm pewnie ciekawy smak dodaję do wypróbowania na weekend ,pozdrawiam tmrc_emoticons.D

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DMuszą być ciekawe Dołożone

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na czerwca 24, 2013 at 11:05.

    tmrc_emoticons.DMuszą być ciekawe Dołożone do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze