3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Piernikowa gruszka z żurawiną i olejem kokosowym


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 2 łyżeczki Sody spożywczej
  • 150 g oleju kokosowego
  • 5 jajek
  • 200 g mąki
  • 150 g cukru
  • 2 łyżeczek kakao
  • 1 łyżeczek cynamonu
  • 2 łyżeczek przyprawy do pierników
  • 500 g gruszek wydrążonych, ze skórką
  • 150 g płatków orkiszowych
  • 100 g żurawiny suszonej
5

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 170

  2. Gruszki rozdrobnić 10s/obr.5

  3. Dodać płatki, żurawinę, cukier, jaja, olej kokosowy, przyprawy, wymieszać 10s/Counter-clockwise operation/obr.4

  4. Dodać mąkę i sodę, wymieszać 10s/Counter-clockwise operation/obr.4

  5. Wylać masę do blachy 29x35cm, wyłożonej papierem do pieczenia, piec w piekarniku około 1 godziny.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Można po wystudzeniu polać ciasto kremem, lukrem, polewą czekoladową.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz