Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
- 2 białka
- 3 łyżeczki żelatyny
- 300 g cukru
- 100 g wody
- 25 g mąki ziemniaczanej
- 30 g cukru pudru
- 1 łyżeczka oleju
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- W miseczce wymieszać cukier puder z mąką ziemniaczaną.
- Do naczynia miksującego wlać wodę, wsypać cukier i żelatynę, gotować 6 min/100ºC/obr. 2.
- Przelać do innego naczynia, lekko ostudzić.
- Na noże w czystym i chłodnym naczyniu miksującym założyć motylek.
- Wlać białka, ubić na sztywną pianę 3 min/obr. 3, następnie ubijać, powoli dolewając przez otwór w pokrywie mieszankę żelatyny i cukru7 min/obr. 3.
- Prostokątne naczynie (20x20 cm) wysmarować olejem i posypać mąką z cukrem pudrem.
- Do tak przygotowanego naczynia przelać masę, odstawić do zastygnięcia.
- Zastygniętą masę pokroić natłuszczonym nożem na dowolne kształty.
- Otrzymane pianki można obtoczyćw pozostałym cukrze.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedzwypróbuje dla dzieciaków,one ocenią czy smaczne...
wypróbuje dla dzieciaków,one ocenią czy smaczne
Wyszło przepysznie! Zamiast
Wyszło przepysznie! Zamiast białego cukru dodałam 150g miodu i 150g cukru trzcinowego. Pianki są ciemniejsze i mają pyszny posmak miodu
Mega!
mi nie wyszla
mi nie wyszla
bardzo dobra:), musze trochę
bardzo dobra, musze trochę popracować nad konsystencją, bo wyszła lekko zbyt płynna ale praktyka czyni mistrza