Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
pbj
- 110 gramy czekolada, biała
- 150 gramy śmietana, 30%
- 350 gramy śmietana, 30% ubita
- 75 gramy banan, pasta
- 30 gramy żelatyna błyskawiczna, sannet
-
6
1h 20min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- smietanke 110g ,sannet podgrzewamy w
"Blokada naczynia miksującego" na
"Mieszanie" do temp. 80 stopni. wyłączone podgrzewanie, dodac czekolade . przelozyc packa do miseczki.
"Blokada naczynia miksującego" reszte smietanki i paste ubic motylkiem na tzw. 3/4 (ubita nie na sztywno)
"Obroty wsteczne" ok.2,5
- z kroku 1 przelewamy do
"Blokada naczynia miksującego" z miarka(ważne -jesli wlejemy całość bez niej utraci pęcherzyki powietrza)
"Obroty wsteczne" 1-1,5
- baze z
"Blokada naczynia miksującego" rozlewamy w formy silikonowe
następnie mrozimy
cremox
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz