Tu jesteś:
4
Składniki
Naleśniki zebra
- 250 g mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 1 jajko
- 500 mleka, ml
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki kakao
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dać mleko, olej, jajko, cukier i mąkę, zmiksować 30 sekund/obr. 5. Ciasto przelać do innego naczynia za pomocą kopystki. Odlać 3/4 szklanki ciasta. Wymieszać je z przesianym kakao. Na rozgrzaną patelnię naleśnikową nałożyć porcję ciasta, rozprowadzić je po całej powierzchni. Zrobić wzorek
z ciasta kakaowego łyżeczką (najlepiej wedy ściągnąć patelnię z pieca). Smażyć z obydwu stron na złoty kolor (krócej od strony wzorku). Gotowe naleśniki smarować tym na co mamy ochotę, zawijać.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Po więcej inspiracji zapraszam na mojego bloga https://madebymycha.pl/
*przepis ze strony https://www.kuchnia-domowa.pl/
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz