3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki śmietankowe


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 20 g stopionego masła lub oleju rzepakowego
  • kilka kropli esencji waniliowej lub pomarańczowej
  • 100 g śmietany kremówki 30-36%
  • 325 g mleka
  • 2 jajka
  • 1 szczypty soli
  • 15 g cukru
  • 125 g mąki pszennej
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki wg podanej kolejności umieścić  w Closed lid.

    Wymieszać 2,5 min/obroty 4.

    Wymieszane ciasto odstawić w ciepłe miejsce na 1 godzinę.

    Nalewać cienką warstwę ciasta na patelnię i smażyć około 1 minuty. Gdy cała powierzechnia naleśnika pokryje się pęcherzykami powietrza odwrócić naleśnik i smażyć kolejne 30 - 40 sekund do zarumienienia.

    Po usmażeniu podawać z dowolnym nadzieniem.

10
11

Porady

* patelnia powinna być dobrze rozgrzana, zanim przystąpimy do smażenia* ciasto ma rzadszą konsystencję od klasycznego ciasta naleśnikowego, naleśniki trzeba delikatnie przewracać na druga stronę, aby się rozerwały.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bardzo dobre naleśniki polecam

    Zgłoszony przez magda3 na stycznia 26, 2017 at 18:40.

    Cooking 10 bardzo dobre naleśniki polecamSmile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre naleśniki puszyste i lekkie. ...

    Zgłoszony przez LoveCook na stycznia 17, 2017 at 20:55.

    Bardzo dobre naleśniki tmrc_emoticons.) puszyste i lekkie.

    Dodałam troszkę więcej mąki i nie odstawiłam ciasta na godzinę w ciepłe miejsce

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To może za słabo była

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na stycznia 31, 2016 at 12:16.

    To może za słabo była rozgrzana patelnia. Wg przepisu wychodzą bardzo puszyste i delikatne ☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • rozpadają się   musiałam

    Zgłoszony przez maryuly na stycznia 5, 2016 at 08:14.

    rozpadają się

     

    musiałam dodać więcej mąki bo nie chciały się przekręcać, rozpadały się na patelni...mi się nie udały

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • latwe,szybkie i pyszne

    Zgłoszony przez Annaczopek na września 24, 2015 at 19:22.

    latwe,szybkie i pyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne!!!  

    Zgłoszony przez Amelia30 na stycznia 20, 2015 at 20:56.

    Pyszne!!!  

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • extra.. bardzo polecam..

    Zgłoszony przez rumina na grudnia 9, 2014 at 14:32.

    extra.. bardzo polecam..

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne polecam..

    Zgłoszony przez Danuta Baska na listopada 22, 2014 at 13:49.

    tmrc_emoticons.;) Pyszne polecam..tmrc_emoticons.)

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Naprawdę warte wypróbowania:

    Zgłoszony przez Monika Wójcik na listopada 11, 2014 at 20:56.

    Naprawdę warte wypróbowania: puszyste, lekkie, naprawdę smaczne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeszcze nie słyszałam o takim

    Zgłoszony przez mikulina na listopada 11, 2014 at 19:14.

    Jeszcze nie słyszałam o takim wariancie, dodaję do wypróbowania  Cooking 10

    Mańka - najpiękniejsza z całej wsi tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze