3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mus z białej czekolady


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Mus z białej czekolady

  • 50 gramy cukru
  • 200 gramy białej czekolady
  • 100 gramy śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 4 jajka, białka i żółtka osobno
  • 1 szczypty soli
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Zmielić cukier 10s/obr10
    2. Dodać czekoladę połamaną na kawałki i śmietanę. 4min/50*C/obr2
    3. Dodać żółtka. 15s/obr4. Przełożyć do innego naczynia.
    4. Ubić białka ze szczyptą soli. Motylek/3min/obr3,5 (do sztywnej piany)
    5. Połączyć pianę z masą czekoladową. Podawać schłodzone.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Aby białka się ubiły naczynie musi być całkowicie suche.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy