3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffinki z jagodami


Wydrukuj:
4

Składniki

22 porcja/porcje/porcji

Ciasto

  • 220 gramów cukru
  • 3 jajka
  • 350 gramów mąki
  • 15 gramów proszku do pieczenia
  • 150 gramów mleka
  • 100 gramów masła, roztopione - ostudzone
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka jagód świeżych
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Muffinek
  1. 1. Oddzielić białka od żółtek, żółtka wymieszać z cukrem, obr.3 czas 2 min., potem dodawać naprzemiennie mąkę z proszkiem, przyprawą do piernika i mlekiem - obr. poz.5 czas 4 min.

    Masa musi być gładka. Na koniec wlać roztopione i przestudzone masło - obr. 5 czas 1 min.

    2. Masę przełożyć do osobnego naczynia, umyć kileich i ubić pianę z białek z użyciem motylka - obr.4 czas 3 min., pod koniec ubijania dodać łyżkę mąki ziemniaczanej.

    3. Do masy dodać świeże jagody, ubitą pianę i wymieszać delikatnie kopystką.

    4. Ciasto nakładamy do foremek do 2/3 ich wysokości, posypujemy na wierzchu cukrem i pieczemy w piekarniku przez 20-25 minut w temp.180 stopni.

    SMACZNEGO Uśmiech

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Proszę o korektę przepisu

    Zgłoszony przez ewaks na lipca 6, 2012 at 12:42.

    Proszę o korektę przepisu ("naprzemiennie mąkę z proszkiem, przyprawą do piernika"), bo mam ochotę te muffinki wypróbować. Czy wychodzi z tej porcji rzeczywiście 22 szt? i czy mieszczą się w piekarniku na jednym poziomie? Z góry dziękuję.

    Ewa K-S

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze