3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Muffinki czekoladowo-bakaliowe


Wydrukuj:
4

Składniki

Ciasto:

  • 200 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g Migdałów
  • 120 g orzechów włoskich, (albo laskowych, jak kto woli)
  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 2 jajka
  • 300 g mleka
  • 150 g cukru
  • 90 g oleju
  • 6
    18min
    Czas całkowity 3min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy orzechy i  migdały. Rozdrabniamy 5sek./obr.8. (Nie mogą być ani za grube, ani całkowicie zmielone. W razie potrzeby można troszkę wydłużyć rozdrabnianie. Jeśli wybraliśmy orzechy wloskie to musimy rozdrobnic je oddzielnie, krócej niż migdały). Orzechy przełożyć do innego naczynia.

  2. Do naczynia włóż cazekoladę. Zetrzej - 5 sek./ obr. 6. Dodajemy mleko i zakładamy motylka. Podgrzewamy 4min./obr.2/50st. Zdejmujemy pokrywę i czekamy minutkę, żeby trochę ostygło. 

  3. Do naczynia dodajemy jajka, cukier i olej. Ubijamy 2 min/obr.3,5. W tym czasie do osobnej miski dajemy wszystkie "suche" skladniki (mąka, proszek, orzechy). 

  4. Zdjemujemy motylek i wsypujemy suche składniki. Mieszamy 8 sek./obr. 8. Przelewamy do foremek. Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 180 st. 

    Smacznego tmrc_emoticons.;)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Najlepsze są wtedy, gdy ciasto zostaje elastyczne (troszkę mokre), a nie przesuszone, dlatego nie można przesadzić z długością pieczenie tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy