3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

MILKY WAY


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

MILKY WAY

  • 6 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 250 g margaryny
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • 150 g Czekolady mlecznej
  • 6 łyżek mleka
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. W czystym i suchym naczyniu przy pomocy motylka ubij białka 3-4 minuty / obroty 4.
    2. Ustaw czas na 5 minut / obroty 3. Przez otwór w pokrywie dodawaj na przemian żółtka i cukier. Po wyczerpaniu składników dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec kakao, a potem olej.
    3. Wylej ciasto na dużą blaszkę i piecz w 170 stopniach przez około 40 min lub do suchego patyczka. Gdy biszkopt ostygnie przetnij go (w poziomie) na dwie części.
    4. Mleko zagotuj w rondelku z cukrem oraz cukrem waniliowym. Wystudź.
    5. Miękką margarynę utrzyj - 3 minuty / obroty 3. Po 20 sekundach ciągle ucierając, dodawaj naprzemiennie ostudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku.
    6. Na jedną część biszkopta wyłóż mleczną masę. Drugą częścią ciasta przykryj masę - tak jak w kanapce.
    7. Czekoladę rozpuść z mlekiem 2 minuty / temperatura 80 stopni / obroty 2. Gdy składniki dobrze się połączą wylej na ciasto i rozprowadź po całości.

    Ciasto Milky Way podawaj schłodzone.



    Smacznego!
    po więcej inspiracji zapraszam na http://www.smakolykidominiki.pl
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo dobre, bardzo słodkie. Dla przełamania...

    Zgłoszony przez mariolka100 na października 13, 2019 at 21:50.

    Bardzo dobre, bardzo słodkie. Dla przełamania słodyczy lubię posmarować dolny biszkopt kwaskowatymi powidłami śliwkowymi, oczywiście domowej roboty tmrc_emoticons.;) Ostatnio wjechała czekośliwka, też pychota tmrc_emoticons.) Ale z klasycznymi powidłami.. Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto przepyszne

    Zgłoszony przez karolasamol na marca 16, 2019 at 18:03.

    Blokada naczynia miksującegoCiasto przepyszne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobre ale mocno slodkie

    Zgłoszony przez Annakmalkus na stycznia 22, 2019 at 20:35.

    Dobre ale mocno slodkie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciasto bardzo dobre. Szczególnie polecsm tym dla...

    Zgłoszony przez kana333 na listopada 11, 2018 at 07:33.

    Ciasto bardzo dobre. Szczególnie polecsm tym dla których nigdy nie jest za słodko ☺

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super ciasto.

    Zgłoszony przez Mika1985 na stycznia 1, 2018 at 22:28.

    Super ciasto.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis super i ciasto znakomite

    Zgłoszony przez Mika1985 na czerwca 28, 2017 at 10:39.

    przepis super i ciasto znakomite.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Masa przepyszna Jeeli chodzi o ciasto to po...

    Zgłoszony przez moniczka353 na kwietnia 20, 2017 at 21:24.

    Masa przepyszna. Jeżeli chodzi o ciasto , to po ubiciu białek należałoby wyjąć motylek, czego nie zrobiłam i biszkopt nie wyszedł taki jak należy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze