Tu jesteś:
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
MILKY WAY
- 6 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżki oleju
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 250 g margaryny
- 2 szklanki mleka w proszku
- 150 g Czekolady mlecznej
- 6 łyżek mleka
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
9
5
Przygotowanie
- 1. W czystym i suchym naczyniu przy pomocy motylka ubij białka 3-4 minuty / obroty 4.
2. Ustaw czas na 5 minut / obroty 3. Przez otwór w pokrywie dodawaj na przemian żółtka i cukier. Po wyczerpaniu składników dodawaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec kakao, a potem olej.
3. Wylej ciasto na dużą blaszkę i piecz w 170 stopniach przez około 40 min lub do suchego patyczka. Gdy biszkopt ostygnie przetnij go (w poziomie) na dwie części.
4. Mleko zagotuj w rondelku z cukrem oraz cukrem waniliowym. Wystudź.
5. Miękką margarynę utrzyj - 3 minuty / obroty 3. Po 20 sekundach ciągle ucierając, dodawaj naprzemiennie ostudzone mleko z cukrem oraz mleko w proszku.
6. Na jedną część biszkopta wyłóż mleczną masę. Drugą częścią ciasta przykryj masę - tak jak w kanapce.
7. Czekoladę rozpuść z mlekiem 2 minuty / temperatura 80 stopni / obroty 2. Gdy składniki dobrze się połączą wylej na ciasto i rozprowadź po całości.
Ciasto Milky Way podawaj schłodzone.
Smacznego!
po więcej inspiracji zapraszam na http://www.smakolykidominiki.pl
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobre, bardzo słodkie. Dla przełamania...
Bardzo dobre, bardzo słodkie. Dla przełamania słodyczy lubię posmarować dolny biszkopt kwaskowatymi powidłami śliwkowymi, oczywiście domowej roboty Ostatnio wjechała czekośliwka, też pychota Ale z klasycznymi powidłami..
Ciasto przepyszne
"Blokada naczynia miksującego" Ciasto przepyszne
Dobre ale mocno slodkie
Dobre ale mocno slodkie
Ciasto bardzo dobre. Szczególnie polecsm tym dla...
Ciasto bardzo dobre. Szczególnie polecsm tym dla których nigdy nie jest za słodko ☺
Super ciasto.
Super ciasto.
przepis super i ciasto znakomite
przepis super i ciasto znakomite.
Masa przepyszna Jeeli chodzi o ciasto to po...
Masa przepyszna. Jeżeli chodzi o ciasto , to po ubiciu białek należałoby wyjąć motylek, czego nie zrobiłam i biszkopt nie wyszedł taki jak należy.