Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Potrzebne będą:
- 700 gramów mleka
- 3 łyżki miodu
- bakalie, migdały blanszowane, orzechy różne, rodzynki, skórka pomarańczowa
- 250 gramów suchego maku
- 1 bułka kanapkowa, pokrojona w kosteczkę i wysuszona
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Mak zalać wodą w "Blokada naczynia miksującego" tak by był przykryty i gotować 17 min./100stopni/obroty 2.
2. Mak odsączyć na sitku, w"Blokada naczynia miksującego" ucierać 1 min./obroty 9.
3. Przełożyć utarty mak do innego naczynia.
4. Do "Blokada naczynia miksującego" wrzucić bakalie i rozdrobnić 5 sekund/obroty 7. (Można inaczej rozdrabnianie orzechów 3 sek/obroty 3 i bez rodzynek. Rodzynki dodać w całości)
5. Dodać mak, mleko, miód i gotować 5 min./100 stopni/ obroty 2.
6. Ostudzić masę i wymieszać z grzankami zrobionymi z bułki.
7. Przyozdobić na wierzchu połówkami orzechów włoskich, połówkami migdałów.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz