3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Makówki wigilijne


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Potrzebne będą:

  • 700 gramów mleka
  • 3 łyżki miodu
  • bakalie, migdały blanszowane, orzechy różne, rodzynki, skórka pomarańczowa
  • 250 gramów suchego maku
  • 1 bułka kanapkowa, pokrojona w kosteczkę i wysuszona
5

Przygotowanie

  1. 1. Mak zalać wodą w Blokada naczynia miksującego tak by był przykryty i gotować 17 min./100stopni/obroty 2.

    2. Mak odsączyć na sitku, wBlokada naczynia miksującego ucierać 1 min./obroty 9.

    3. Przełożyć utarty mak do innego naczynia.

    4. Do Blokada naczynia miksującego wrzucić bakalie i rozdrobnić 5 sekund/obroty 7. (Można inaczej rozdrabnianie orzechów 3 sek/obroty 3 i bez rodzynek. Rodzynki dodać w całości)

    5. Dodać mak, mleko, miód i gotować 5 min./100 stopni/ obroty 2.

    6. Ostudzić masę i wymieszać z grzankami zrobionymi z bułki.

    7. Przyozdobić na wierzchu połówkami orzechów włoskich, połówkami migdałów.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy