3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

LODY CZEKOLADOWE


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

Masa lodowa

  • 150 g cukru
  • 700 g śmietsnki 30%
  • 5 jajek
  • 200 g czekolady deserowej 70%
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1.Do suchego Closed lid włożyć kawałki czekolady, rozdrobnić na proszek ok 1min/obr 10. przesypać do miseczki.

    2.Do suchego Closed lid założyć motylek, włożyć jajka i cukier. ubijać 10min/80s/obr 4. Po tym czasie wsypywać stopniowo czekoladę podczymując obr 4. aż się rozpuści. Przełożyć do większej miski.

    2. Umyć i osuszyć Closed lid, założyć suchy motylek, wlać śmietankę i ubujać ok 1min obr 4.

    3. Do ubitej śmietany powoli wlewać masę czekoladową równocześnie mieszając obr 2.

    4. Gotową masę przelać do plastikowych kuwet i włożyć do zamrażarki na ok 10 godz. Po tym czasie zamrożone lody pokroić na kostki, wrzucić do naczynia i rozdrobnić 20s/obr 4.

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

W taki sposób można przygotoiwać lody chałwowe, orzechowe, kawowe dodając tych składników zamiast czekolady.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy