3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kuleczki czekoladowo-kokosowe


Wydrukuj:
4

Składniki

30 porcja/porcje/porcji

Kuleczki czekoladowo-kokosowe

  • 500 g herbatników
  • 1 jajko
  • 1 kostek masła, Masło w temepraturze pokojowej
  • 2 czubate łyżki kakao
  • 5-10 kropli Zapachu śmietankowego lub waniliowego
  • 100 g cukru
  • 1 opakowania wiórków kokosowych, By obtoczyć kuleczki
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Ciasto
  1. Wrzucamy herbatniki do Blokada naczynia miksującego, obroty6/10sek (drobno zmielić, ew czynność powtórzyć) dodać pokrojne na kawałki masło i pozostałe składniki. Mieszać 5min Ciasto i dodatkowo kopystką. (Masa przykleja się do ścianek naczynia)
    Z przygotowanej masy zrobić kuleczki wielkości rafaello i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
    Wstawić do lodówki na 3godziny.
    Idealne do kawki tmrc_emoticons.;)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zamiast masła może być margaryna.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz