Tu jesteś:
4
Składniki
30 porcja/porcje/porcji
Kuleczki czekoladowo-kokosowe
- 500 g herbatników
- 1 jajko
- 1 kostek masła, Masło w temepraturze pokojowej
- 2 czubate łyżki kakao
- 5-10 kropli Zapachu śmietankowego lub waniliowego
- 100 g cukru
- 1 opakowania wiórków kokosowych, By obtoczyć kuleczki
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wrzucamy herbatniki do "Blokada naczynia miksującego" , obroty6/10sek (drobno zmielić, ew czynność powtórzyć) dodać pokrojne na kawałki masło i pozostałe składniki. Mieszać 5min "Ciasto" i dodatkowo kopystką. (Masa przykleja się do ścianek naczynia)
Z przygotowanej masy zrobić kuleczki wielkości rafaello i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Wstawić do lodówki na 3godziny.
Idealne do kawki
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zamiast masła może być margaryna.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzszybko si robi i jest pyszne
szybko się robi i jest pyszne 🙂