3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kruche pierniczki coonakombinuje


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Kruche pierniczki coonakombinuje

  • 150 g masła
  • 125 g cukru
  • 125 g miodu
  • 2 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 2 łyżki kakao
  • 500 g mąki pszennej
  • 2 porcje żółtka
  • 1 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0,5 łyżeczek proszku do pieczenia
  • 6
    30h 10min
    Czas całkowity 30h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego dodaj masło
  2. Do naczynia miksującego dodaj miód
  3. Do naczynia miksującego dodaj cukier
  4. Do naczynia miksującego miód
  5. Do naczynia miksującego 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  6. Do naczynia miksującego dodaj 1 łyżeczkę cynamonu
  7. Do naczynia miksującego 2 łyżki kakao
  8. Ustaw obroty 5min/70 stopni/3 obroty
  9. Odstaw masę do wystudzenia. Temperatura musi osiągnąć 40 stopni. Sodę oczyszczoną wymieszaj z 2 łyżkami wody. Białką oddziel od żółtek. Białka odstaw do zrobienia lukru.
  10. Jak masa przestygnie ustaw 1 min/3 obroty i wlej przez otwór sodę z wodą oraz żółtka.
  11. Do naczynia dodaj mąkę oraz proszek do pieczenia.
  12. CiastoUstaw 4 min/ interwał.
  13. Ciasto wałkuj na ok 0,5 cm i wycinaj dowolne kształty. Piecz przez 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni góra/dół.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Białka wykorzystaj do zrobienia lukru lub bezy.
Ciasto możesz zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy