3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krówki


Wydrukuj:
4

Składniki

90 porcja/porcje/porcji

Krówki

  • 500 g cukru
  • 400 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 100 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 50 g syropu z trzciny cukrowej
  • 6
    3h 0min
    Czas całkowity 3h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Krówki
  1. 1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 20s/obr. 10.

    2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać 30s/obr.5.

    3. Gotować 20min/100°C/obr.4. zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego nałożyć koszyczek.

    4.Następnie gotować 35min/Varoma/obr.2. zamiast miarki na pokrywę naczynia miksującego postawić koszyczek.

    5. Wymieszać 15s/obr. 5. Masę przelać do posmarowanej masłem kwadratowej formy (ok. 18cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do ostudzenia na minimum 2 godziny, pokroić w kostkę (około 2x3 cm) przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Przechowywać  w szczelnie zamkniętym pojemniku.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Smak super. Krówka typowa ciągutka.Ciężko to...

    Zgłoszony przez rouge88 na grudnia 23, 2017 at 09:33.

    Smak super. Krówka typowa ciągutka.Ciężko to pokroić,ale smak faktycznie obłędny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast syropu dodałam miodu. Po wyjęciu z...

    Zgłoszony przez Zubcia na kwietnia 6, 2017 at 13:32.

    Zamiast syropu dodałam miodu. Po wyjęciu z zamrażalki pokroiłam i przełożyłam do pojemnika, ale postały dosłownie ze 2 minuty i powstala jedna wielka krowa tmrc_emoticons.(. Nie nadają się na podzielenie tylko na jedzenie łyżeczką. W smaku obłędne, ale co jest winą, że nie są do pokrojenia na porcje??? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czy w przepisie nie ma błędu dotyczacego ilości...

    Zgłoszony przez Zibirak na lutego 16, 2017 at 16:26.

    Czy w przepisie nie ma błędu dotyczacego ilości cukru? Bo mleko słodzone i pół kilo cukru... tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • krówki wyszły przepyszne, dużo lepsze...

    Zgłoszony przez perelka53 na grudnia 21, 2016 at 13:57.

    krówki wyszły przepyszne, dużo lepsze niż kupne. Ja dodalam syrop z agawy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A co mozna dodac zamiast syropu z trzciny?...

    Zgłoszony przez Iza S na grudnia 2, 2016 at 18:47.

    A co mozna dodac zamiast syropu z trzciny? miód? Wink

    Izka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dobra doczytałam że słodzone bo najpierw...

    Zgłoszony przez marthel na listopada 12, 2016 at 14:15.

    Dobra doczytałam że słodzone bo najpierw przeczytałam schłodzone tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mleko skondensowane rozumiem bez cukru?

    Zgłoszony przez marthel na listopada 12, 2016 at 14:09.

    Mleko skondensowane rozumiem bez cukru?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak jak napisałaś, to dwie

    Zgłoszony przez ulka01 na lutego 2, 2016 at 08:42.

    Tak jak napisałaś, to dwie różne sprawy. Najpierw gotujemy 20min/100C/ obr.4 a następnie 35min/Varoma/obr.2.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pytanie- gotowac 20 min, czy

    Zgłoszony przez Gosia2000 na lutego 1, 2016 at 20:04.

    Pytanie- gotowac 20 min, czy 35 min? Punkt 3 i punkt 4 to praktycznie dwie rozne sprawy. Dziekuje.

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze