3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Krem cytrynowo-pomarańczowy


Wydrukuj:
4

Składniki

2 słoik/słoiki/słoików

  • 240 g cukru
  • 1 skórka z cytryny
  • 1/2 skórka z pomarańczy
  • 120 g masła
  • 3 jajka
  • 150 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny i pomarańczy
  • 6
    8min
    Czas całkowity 8min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15s/obr. 10

    2. Dodać skórkę z cytryny, rozdrobnić 20s/obr. 10

    3. Dodać masło, jajka i sok, podgrzać 20 min/90 st. C/obr. 2, bez miarki

    4. Założyć miarkę, wymieszać 25s/obr. 6. Przelać do dwóch słoików typu twist i natychmiast zakręcić.

    Krem można przechowywać w lodówce ok miesiąc

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy