Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
- 240 g cukru
- 1 skórka z cytryny
- 1/2 skórka z pomarańczy
- 120 g masła
- 3 jajka
- 150 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny i pomarańczy
-
6
8min
Czas całkowity 8minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego wsypać cukier, zemleć 15s/obr. 10
2. Dodać skórkę z cytryny, rozdrobnić 20s/obr. 10
3. Dodać masło, jajka i sok, podgrzać 20 min/90 st. C/obr. 2, bez miarki
4. Założyć miarkę, wymieszać 25s/obr. 6. Przelać do dwóch słoików typu twist i natychmiast zakręcić.
Krem można przechowywać w lodówce ok miesiąc
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz