3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kisiel wiśniowy


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Na kisiel

  • 3-5 gożdziki opcjonalnie
  • 4 łyżki mąki kartoflanki, rozrobionej w wodzie
  • 500 g wiśni świeżych lub mrożonych, z pestkami
  • 500 g wody, tak aby przykryła całe wiśnie
  • 4 łyżki cukru
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Umyte wiśnie wkładamy do TM. Zalewany wodą i dodajemy cukier i goździki. Gotujemy miksując 8 min, 100st.C, obr.4. Podczas gotowania wiśnie miękną i pestki zaczynają odchodzić podczas miksowania (słychać stukanie pestek o noże). Po ugotowaniu wlewamy rozrobioną z wodą mąkę ziemniaczaną i gotujemy jeszcze 2 min, obr.2. Odczekamy chwilę tak aby pestki opadły na dno (kisiel nie powinien być zbyt gęsty) i wlewany kisiel ostrożnie do miseczek. Na dnie TM zostają pestki a my mamy kisiel bez zbędnej pracy przy drylowaniu wiśni. Oczywiście ostatnia porcja z dna jest z pestkami ale i tak większość mamy bez pestek.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Jest to szybki kisiel ze świeżych wiśni (nie z paczki z barwnikami) bez konieczności drylowania - oszczędność czasu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy