3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kawowa pianka


Wydrukuj:
4

Składniki

kawowa pianke

  • 250 gramów mleka chudego, zamrozone w kostkach
  • 100 gramów cukru
  • 15 gramów kawy rozpuszczalnej
  • 6
    6min
    Czas całkowity 6min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1.  Wyjac z zamrazalnika kostki mleka pare minut przed uzyciem.      Zmielic cukier i kawe : 20 sec   obr 6.     Dodac kostki mleka :  20 sec   obr 5.   Zalozyc motylek :   3 min   obr 3.  


    Serwowac

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

 Spozywac od razu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Takie sztywne wychodzi tylko

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 26, 2012 at 14:19.

    Takie sztywne wychodzi tylko z kawy, niestety... Z kakao wychodzi dosc luzne, ale czemu wyszlo calkiem plynne??? Za wysokie obroty... Cukier z kakao powinien sie zmielic !tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam z kakao: najpierw

    Zgłoszony przez porcupine na kwietnia 26, 2012 at 13:20.

    Zrobiłam z kakao: najpierw wyszło trochę bardziej piankowe, ale cukier się nie zmiksował, a jak dałam wyższe obroty, to zupełnie płynne. Może powinnam bardziej zmiksować cukier? A może mleko skondensowane?

    porcupine ma na imię Monika i zaprasza na swój blog o rękodziele: www.domzakoncemswiata.blogspot.com

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Owszem, mozna i zrobic w

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 1, 2012 at 12:06.

     Owszem, mozna i zrobic w innej wersji tmrc_emoticons.) Dzieki za komentarz tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja !!!  Bardzo

    Zgłoszony przez justiss na marca 31, 2012 at 21:09.

    Rewelacja !!!  Bardzo smaczne,  polecam też w wersji kakaowej lub czekoladowej zamiast kawy - idealne dla dzieci.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbuję i skomentuję.

    Zgłoszony przez gabi49 na marca 26, 2012 at 23:15.

    Wypróbuję i skomentuję.tmrc_emoticons.)

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • spróbuję i napiszę to tej

    Zgłoszony przez lidien na marca 20, 2012 at 14:25.

    spróbuję i napiszę tmrc_emoticons.) to tej pory korzystałam z przepisu na kawę mrożoną ale z kostkami lodu i mlekiem i wychodziła właśnie taka kawowa pianka do jedzenia tmrc_emoticons.)

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Czesc Lidka, nie ,100g jest

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 20, 2012 at 14:14.

     Czesc Lidka, nie ,100g jest ok. Pròbowalas zrobic? Ma wyjsc pianka z tego, do jedzenia lyzeczkatmrc_emoticons.) Daj znac czy wyszlo....... buzka

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 100 g cukru to nie za dużo?

    Zgłoszony przez lidien na marca 18, 2012 at 10:35.

    100 g cukru to nie za dużo? chyba ulepek wyjdzie z tego tmrc_emoticons.)

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze