Tu jesteś:
4
Składniki
5 kawałek/kawałki/kawałków
Imbirowo- miodowe mini ciasta z varomy
- 90 g masła
- 10 g korzenia imbiru, Pokrojony w cienkie plasterki
- 55 g cukru
- 2 Mandarynki
- 5 łyżeczek miodu
- 2 jajka
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 30 g mąki pszennej
- 30 g mąki krupczatki
- 30 g płatków owsianych błyskawicznych
-
6
40h 0min
Czas całkowity 40h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym! -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Przygotowujemy 5 porcelanowych foremek- ja użyłam małych filiżanek do kawy.
2. Do naczynia miksującego wysypujemy cukier i imbir i rozdrabniamy dwukrotnie 3sek/obr9 -za każdym razem zgarniamy cukier kopystka na dno.
3. Dodajemy maslo i mieszamy 1:30min/obr4
W tym czasie wyciskamy sok z 1 mandarynki, a drugą obieramy i dzielimy na cząstki. Do każdej filizanki wkładamy po kawałku mandarynki i 1 łyżeczkę miodu.
4.Do naczynia miksującego dodać jajka i wymieszać 30sek/obr3
5. Dodać mąkę pszenna, krupczatke i płatki owsiane, wymieszać 20sek/obr3.
6. Przelać do filiżanek i każda przykryć folią aluminiową. Ułożyć na Varomie
7. Umyć naczynie miksujace, wlac wodę, nałożyć przystawkę Varoma i gotować na parze 30min/varoma/obr1
8. Ostrożnie odstawić do ostudzenua
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz