![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/71435531-a8e7b-381975-cfcd2-z5ynqwb4/7f26158a-5c07-401a-b9bd-513d58ff70ce/main/gofry-pelnoziarniste-bezglutenowe.jpg)
![thumbnail image 2](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/71435531-a8e7b-381975-cfcd2-z5ynqwb4/6713fed6-4c19-460a-89c6-4197a11a9625/main/gofry-pelnoziarniste-bezglutenowe.jpg)
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0
porcja/porcje/porcji
Poziom
--
- TM 31
opublikowany: 23/01/13
zmieniono dnia: 20/04/15
Składniki
składniki na ciasto
- 2 łyżki masła
- 10 g cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
- 50 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej, (np. Balviten)
- 50 g zmielonego ryżu
- 50 g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej
- 200 g mleka
- 1 jajko kurze
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać wszystkie rodzaje mąki, proszek do pieczenia, cukier, masło i jajko i zmiksować 30 s/obr.7
Rozgrzać gofrownicę, nałożyć porcję ciasta i piec na lekko brązowy kolor.
Podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, miodem lub konfiturą
przygotowanie ciasta
Porady
Gofry są pełnoziarniste, więc można je serwować na śniadanie lub kolację zamiast chleba.
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo smaczne
Bardzo fajne
dodaję do ulubionych ![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Dziś wieczorem spróbowałam przepisu na kolację. Jako osoboa bezjajeczna i bez krowiego mleka - dodałam mleko sojowe i pół łyżeczki sody + pół łyżeczki gumy guar zamiast jajka. Gofry wyszły syte, pożywne i kruche. Dziękuję za przepis bezglutenowy![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Wbrew wszelkim obawom dzieciakom smakowało, że hej!!!
Are you sure to delete this comment ?