Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
składniki na ciasto
- 2 łyżki masła
- 10 g cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
- 50 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej, (np. Balviten)
- 50 g zmielonego ryżu
- 50 g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej
- 200 g mleka
- 1 jajko kurze
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
-
Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać wszystkie rodzaje mąki, proszek do pieczenia, cukier, masło i jajko i zmiksować 30 s/obr.7
Rozgrzać gofrownicę, nałożyć porcję ciasta i piec na lekko brązowy kolor.
Podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, miodem lub konfiturą
przygotowanie ciasta
10
11
Porady
Gofry są pełnoziarniste, więc można je serwować na śniadanie lub kolację zamiast chleba.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne
Bardzo smaczne
Bardzo fajne dodaję do
Bardzo fajne
dodaję do ulubionych 
Dziś wieczorem spróbowałam
Dziś wieczorem spróbowałam przepisu na kolację. Jako osoboa bezjajeczna i bez krowiego mleka - dodałam mleko sojowe i pół łyżeczki sody + pół łyżeczki gumy guar zamiast jajka. Gofry wyszły syte, pożywne i kruche. Dziękuję za przepis bezglutenowy
Wbrew wszelkim obawom
Wbrew wszelkim obawom dzieciakom smakowało, że hej!!!