Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
składniki na ciasto
- 2 łyżki masła
- 10 g cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
- 50 g mąki wieloziarnistej bezglutenowej, (np. Balviten)
- 50 g zmielonego ryżu
- 50 g zmielonej kaszy gryczanej niepalonej
- 200 g mleka
- 1 jajko kurze
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Do naczynia miksującego wlać mleko, dodać wszystkie rodzaje mąki, proszek do pieczenia, cukier, masło i jajko i zmiksować 30 s/obr.7
Rozgrzać gofrownicę, nałożyć porcję ciasta i piec na lekko brązowy kolor.
Podawać z cukrem pudrem, bitą śmietaną, miodem lub konfiturą
przygotowanie ciasta
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Gofry są pełnoziarniste, więc można je serwować na śniadanie lub kolację zamiast chleba.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo smaczne
Bardzo smaczne
Bardzo fajne dodaję do
Bardzo fajne
dodaję do ulubionych 
Dziś wieczorem spróbowałam
Dziś wieczorem spróbowałam przepisu na kolację. Jako osoboa bezjajeczna i bez krowiego mleka - dodałam mleko sojowe i pół łyżeczki sody + pół łyżeczki gumy guar zamiast jajka. Gofry wyszły syte, pożywne i kruche. Dziękuję za przepis bezglutenowy
Wbrew wszelkim obawom
Wbrew wszelkim obawom dzieciakom smakowało, że hej!!!