Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Gofry gellwe
- 320 g mąki
- 340 g mleka
- 2 jajka
- 1 łyżeczek proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 1 łyżeczek cukru waniliowego
- 80 g oleju
- 1 szczypta soli
-
6
15min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
- Włożyć motylek dodać 2 białka 2min "Wolne gotowanie" obrót 3,5"Miksowanie"
- "Czajnik" Przełożyć do innego naczynia.
- Dodać 320 g mąki, 340g mleka, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżeczki cukru pudru, 1 łyżeczka cukru waniliowego, 80ml oleju, szczypta soli 30s "Wolne gotowanie" obrót 5,5"Miksowanie"
- Przełożyć do miski z ubitymi białkami i delikatnie wymieszać.
- Piec gofry około 2 min
Gofry
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz